Україна не зможе вести війну на два фронти: у Криму та на Донбасі, – РНБО

Новини, Політика, Суспільство

Кривонос вважає, що Україна має нарощувати міжнародний тиск та санкції проти Російської Федерації

Вести війну одночасно у Криму та на Донбасі, навіть законно повертаючи свої землі, Україна не потягне. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  ефір телеканалу “Дом” та заяву заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос.

“Ми чітко розуміємо, що вирішувати проблему (повернення Криму – ред.) силовим методом Україна не може на даному етапі. Тому що є проблеми – це по-перше, війна в Донбасі. Вести війну на два фронти, навіть законно повертаючи свої землі, ми не потягнемо”, – сказав Кривонос.

У питанні деокупації Криму заступник секретаря РНБО вважає, що для цього необхідно нарощувати міжнародний тиск та санкції проти Російської Федерації до того моменту, допоки вона не віддасть Крим, або залишиться “без штанів”.

Іншою важливою умовою для цього він бачить посилення всередині країни, її обороноздатністі, яка дасть можливість при необхідності діяти силовими методами.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Російська Федерація намагається витіснити з Криму проукраїнське населення, у результаті чого з моменту анексії й до тепер на півострові відбулися суттєві демографічні зміни. За словами Кислиці, Росія в Криму намагається максимально “витиснути кримських татар чи іншу етнічну меншину”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.