Проєкт «Аграрні розписки» можуть подовжити після 2020-го року

Економіка, Новини, Суспільство

Швейцарська Конфедерація спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) може подовжити проєкт «Аграрні розписки» в Україні після 2020 року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на коментар для Агробізнесу Сьогодні повідомив заступник директора, Швейцарське бюро співпраці Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич.

За його словами, після відкриття ринку землі в Україні перед фермерами, зокрема, й виробниками органічної продукції, постануть нові виклики. Потрібно буде закумулювати чималі кошти для придбання землі.

«Попит на обігові кошти для операційної діяльності ще більше зростатиме. Для цього ми розглядаємо можливість продовження після 2020 року проєкту “Аграрні розписки”, що останні 5 років фінансує Швейцарська Конфедерація та впроваджує Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Продовження проєкту дасть можливість українським агровиробникам використовувати аграрні розписки для фінансування оборотного капіталу, придбання техніки та насіння тощо. Перші “органічні розписки” вже дали можливість виробникам органічної продукції активно долучитися до цього фінансового інструменту», – каже Віктор Шуткевич.

У Швейцарському бюро співпраці Посольства Швейцарії в Україні також додали, що нова Програма співпраці між Швейцарською Конфедерацією та Україною на 2020-2023 роки передбачає, перш за все, підтримку економічного розвитку країни. Завдання цього напряму, зокрема – підвищення конкурентоспроможності та зростання сільськогосподарського сектору з фокусом на розвиток органічного сільського господарства.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.