Кабмін створить комісію з контролю роботи НКРЕКП і «Укренерго»

Економіка, Новини, Суспільство

Кабінет міністрів України на Антикризовий енергетичному штабі 18 вересня доручив створити нову комісію. Вона буде здійснювати контроль роботи Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, а також компанії НЕК «Укренерго» щодо врегулювання кризи в енергетичній галузі, в тому числі з оплати боргів за зелену електроенергію.

Про це інформує  Голос ІФ з посиланням на розповідь в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Як зазначив міністр, Україні потрібні органи контролю, щоб підтримувати баланс в енергетичній сфері.

«Питання до регулятора, як вони відрегулюють баланс енергетичного ринку. І ми з вами сьогодні дали відповідне доручення антикризовому штабі – створити відповідні комісії, які контролюватимуть регуляторів з точки зору підтримки балансу і підтримки порядку на ринку енергетики», – сказав Шмигаль.

Енергетичну систему України потрібно збалансувати, зазначив міністр, в основному з точки зору виробництва електроенергії, зокрема з поновлюваних джерел.

«Ми бачимо, як її балансувати, сьогодні це представляло міністерство. Ми розуміємо, що регулятори – НКРЕКП, «Укренерго» – мають відповідно управляти ринком і провести відповідну регуляцію на ринку, яка дозволить розраховуватися з «зеленою» енергетикою в тих параметрах, які ми маємо сьогодні», – підкреслив Шмигаль.

Ціна на газ для населення в Україні в жовтні буде коливатися від 4700 до 5000 гривень за тисячу кубометрів, а після закінчення опалювального сезону газ знову подешевшає, зазначив раніше прем’єр-міністр.

Уряд очікує збільшення надходжень за рахунок поліпшення роботи податкової і митниці, а також «відмов від корупційних схем попередніх років», розповів Шмигаль.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.