В Україні ранні заморозки можуть вплинути на осінню посівну кампанію

Новини, Суспільство

Вже з 18 вересня в Україні очікуються перші заморозки ґрунту, які можуть перешкодити проведенню осінньої посівної кампанії.

Про це  інформує  Голос ІФ з посиланням на начальника відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяну Адаменко.

«В Україні похолодання і перші заморозки на ґрунті очікуються 18-19 і до 22 вересня, тоді температура ґрунту опуститься до 0 або -3 градусів вночі. Це буде великим мінусом для посівної кампанії під урожай 2021 року», – заявила Адаменко.

Також, за її словами, в Україні до кінця вересня очікуються невеликі опади, які пройдуть тільки в західних і північних областях.

«Оптимальні строки сівби озимих в Україні – з 10 по 26 вересня, ми перебуваємо посередині цього періоду. При цьому зберігається посуха, а сіяти озимі культури в сухий ґрунт немає сенсу. Потрібно чекати дощів, яких до кінця місяця не буде в достатній кількості, тому терміни посівної кампанії будуть зміщені на пізніший період», – зауважила Адаменко.

Однак, експертка відзначила, що такі погодні умови не заважають прибиранню кукурудзи, сої та інших культур.

«Хоча заморозки можуть перешкодити дозріванню деяких овочевих культур і зелені, критичного впливу на загальний урожай не буде, оскільки це вже кінець сезону», – додала Адаменко.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.