Венедіктова про справу ОАСК: у мене досі немає матеріалів справи

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

НАБУ досі не передало до Офісу генпрокурора матеріали проваджень щодо суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Про це сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова сьогодні під час виступу перед депутатами Верховної Ради України,  Голос ІФ з посилання на УНН.

“Ми всі пам’ятаємо супермедійний кейс НАБУ і САП по мотивам плівок ОАСК. Пройшло більше трьох місяців з моменту повідомлення про підозру. Як р’яно писали тоді, що Венедіктова щось блокує. Виник навіть запис у ЗМІ з розмовами прокурорів. І що далі?”, – запитала генпрокурор.

Вона зазначила, що нею було направлено клопотання про відсторонення суддів до ВРП по рапорту прокурора САП, при цьому рапорт вона “сама запитала”.

“Матеріалів від НАБУ до сих пір у мене на столі немає. Хочу наголосити, що коли ми говоримо про арешти, відправлення за грати людей із особливим статусом – а судді мають статус і суддівські гарантії – без матеріалів проваджень це неможливо”, – наголосила Венедіктова.

Як повідомлялося раніше в УНН, Венедіктова заявила, що поки недостатньо підстав для вручення підозри “слузі” Юрченку.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.