Поліція назвала попередню причину аварії на газопроводі під Чабанами

Кримінал, Новини, Суспільство

Попередня причина аварії магістрального газогону поблизу Чабанів Київської області – розгерметизація газопроводу.

Про це інформує Голос ІФ з посиланням на відділ комунікації поліції Київської області.

У поліції розповіли, що повідомлення про вибухи та запах газу поблизу селища Чабани Києво-Святошинського району до поліції надійшло на початку першої години ночі.

На місці події працювали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції, кінологи, вибухотехніки, криміналістична лабораторія, керівництво поліції Київщини, рятувальники та аварійні служби.

Упродовж години фахівці аварійної служби ліквідували витік газу. Жертв та потерпілих немає. Постачання електроенергії у населені пункти відновлено.

“Попередня причина аварії – розгерметизація газопроводу”, – йдеться у повідомленні.

Наразі поліція забезпечує охорону місця події та підтримує публічну безпеку і порядок на місці аварії.

За цим фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 292 (Пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

“У межах досудового розслідування буде призначено низку експертиз та встановлено всі причини і обставини, що призвели до розгерметизації газової труби”, – додали у поліції.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.