На Прикарпатті витрачено 124 мільйони гривень на ліквідацію наслідків повені

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Якісне відновлення пошкоджених червневою стихією об’єктів убезпечить нас від майбутніх стихійних лих.

Про це, перебуваючи із робочою поїздкою у Рожнятівському районі, розповів голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, пише Голос.if.ua.

Понад 124 мільйони гривень із 480 виділених Урядом на ліквідацію наслідків повені, яка у червні зруйнувала десятки кілометрів доріг, берегоукріплень, дамб, житлових та господарських будівель, вже спрямовано на відновлення пошкоджених об’єктів.

«Використання коштів, які виділені Івано-Франківщині для подолання наслідків стихії, відбувається планово. На сьогодні ми вже освоїли понад 26 відсотків фінансового ресурсу, – повідомив Віталій Федорів. – На всіх пошкоджених об’єктах активно ведуться відновлювані роботи. Їх якісне виконання дасть змогу у майбутньому убезпечити людей від нищівного удару стихії, зберегти об’єкти дорожнього та водного господарств, помешкання жителів гірських районів, які найбільше потерпають від наслідків повені».

Очільник Прикарпаття також зазначив, що на сьогодні для області є вкрай необхідною протипаводкова програма, яка у перспективі дозволить побудувати та відновити дамби та берегоукріплювальні споруди. Спільно з керівництвом району Віталій Федорів оглянув результати відновлювальних робіт із встановленням берегоукріплювальних споруд на річці Дуба, яка проходить через усе селище Рожнятів, проаналізував стан будівництва інфраструктурного об’єкта.

«Встановлення берегоукріплюючих споруд на річці Дуба дасть змогу захистити від підтоплення 70 домогосподарств, а також буде відновлено підхід та під’їзд до трьох домогосподарств», – наголосила голова Рожнятівської райдержадміністрації Ірина Люклян.

Додамо, що загальна кошторисна вартість відновлювальних робіт складає 1 800,0 тис. грн. З резервного фонду державного бюджету для здійснення робіт першої черги передбачено 1 000,0 тис. грн. На другу чергу очікується 800,0 тис. грн.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.