У МОЗ розповіли, хто з українців у першу чергу отримає вакцину від COVID-19

Здоров'я, Новини

У першу чергу майбутню вакцину від COVID-19 після її розробки отримають люди з групу ризику, медики та освітяни.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу під час робочої поїздки до Чернігова, пише Голос.if.ua з посиланням на УНІАН.

За словами Степанова, 10 вересня під час телефонної розмови з міністром охорони здоров’я Німеччини Єнсом Шпаном обговорив питання доступу України до майбутньої вакцини від COVID-19.

“Щоб Україна могла отримати (вакцину від COVID-19 – УНІАН) однією з найперших, щоб нас поставили в цю чергу”, – сказав міністр. “Я вчора мав розмову з міністром охорони здоров’я Німеччини. Ця країна входить в перелік країн альянсу, які мають замовлення вакцини в компанії AstraZeneca, яка спільно з Оксфордським університетом найближче наблизилася (до розробки вакцини від COVID-19 – УНІАН), вже закінчується третя фаза проходження клінічних випробувань”, – заявив Степанов.

Також він повідомив, що в рамках співпраці з міжнародним механізмом COVAX Україна може отримати партію вакцин для близько 20% населення.

“COVAX – це глобальна ініціатива доступу до вакцини, там чітко прописано, що вакцину отримають 20% населення (близько 8 млн доз для України). Як ми рахуємо, хто в першу чергу має отримати (вакцину від COVID-19 – УІНАН)? В першу чергу це група ризику – це люди, які мають цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, це, обов’язково, медичні працівники, які лікують саме від (коронавірусної) хвороби, це освітяни, це, на нашу точку зору, МОЗ, ті люди, які в першу чергу повинні бути вакциновані”, – наголосив Степанов.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.