В.о. голови ДБР Соколов: Оперативникам бюро слід дозволити право носіння зброї

Новини, Політика, Суспільство

Серед невідкладних законодавчих змін, які потрібні для ефективнішої роботи Державного бюро розслідувань, – надання співробітникам бюро права носіння зброї, оскільки вони затримують правопорушників серед працівників правоохоронних органів і військовослужбовців, які мають право на носіння зброї, заявляє в. о. директора ДБР Олександр Соколов.

Про це пише Голос.if.ua з посиланням на ексклюзивне інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, відповідаючи на запитання про те, які саме законодавчі зміни в оперативному порядку необхідно ухвалити Верховній Раді, щоб забезпечити ефективнішу роботу ДБР, Соколов сказав: “З того, що дійсно “горить”: перенести теруправління з Мелітополя до Запоріжжя. Також необхідно дозволити право носіння зброї оперативникам ДБР, оскільки вони повинні затримувати поліцейських і військових, які мають цю зброю”.

Крім того, за словами в. о. директора ДБР, розроблялася законодавча ініціатива про створення теруправлінь у кожній області.

“У такому разі на всю Україну виходить не 1600, а приблизно 5 тисяч співробітників. Але тоді й фінансування повинно буде зрости в три-чотири рази, а це в нинішній економічній ситуації практично нереально і може позначитися на рівні зарплати, яка є серйозною мотивацією для співробітників ДБР”, – додав він.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.