ТКГ зібралася на екстрене засідання через погрози НЗФ почати атаку на Донбасі, – ЗМІ

Новини, Політика, Суспільство

Позачергове засідання скликав представник ОБСЄ з ініціативи української делегації. Про пише Голос.if.ua, з посиланням на РБК-Україна.

У середу, 9 серпня, Тристороння контактна група (ТКГ) зібралася на позачергове засідання через загострення ситуації на Донбасі, зокрема, погрози НЗФ атакувати українські позиції біля селища Шуми.

Зазначається, що позачергове засідання скликав представник ОБСЄ з ініціативи української делегації. Наразі переговори проходять у режимі онлайн, через відеоконференцію.

Нагадаємо, цього тижня члени НЗФ декілька разів обстрілювали позиції ЗСУ поблизу селища Шуми біля Горлівки. Причиною цього стало те, що українська сторона нібито “облаштувала нові траншеї” попри умови перемир’я.

Однак, командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко спростував цю інформацію та заявив, що звинувачення Пушиліна є провокацією. Також ООС пригрозили “відповіддю всіма силами та засобами” у разі агресії НЗФ.

Після чого члени збройних формувань пообіцяли обстріляти позиції українських військових 9 вересня, однак напередодні вночі перенесли заплановану атаку. Натомість представники так званої “ДНР” почали наполягати на терміновому проведенні засідання ТКГ.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.