Євросоюз продовжить санкції проти Росії через агресію щодо України: на який термін

Новини, Політика, Суспільство

Євросоюз продовжить санкції проти осіб та суб’єктів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Зокрема, йдеться про агресію Росії проти України.

Як пише Голос.if.ua з посиланням на повідомлення кореспондента “Радіо Свобода” Рікарда Джозвяка у своєму твітері, продовжать санкції у середу, 9 вересня 2020 року.

“Посли ЄС завтра дадуть зелене світло візовим заборонам і заморожуванню активів 175 осіб і 44 юридичних осіб, які, на думку блоку, підірвали територіальну цілісність України”, – написав Джозвяк.

За його словами, продовжать санкції на 6 місяців, як це відбувається зазвичай.

Що відомо про санкції ЄС проти Росії

    • Ще в 2014 році запровадили обмежувальні заходи через дії Росії з дестабілізації України.
    • Як відомо, санкції спрямовані як проти російських фінансового, економічного, енергетичного та оборонного секторів, так і проти сфери використання товарів подвійного призначення.
    • Варто зазначити, що ці санкції обмежують доступ до первинного та вторинного ринків капіталів ЄС для певних російських банків і компаній. Також забороняють фінансову допомогу та брокерські послуги для фінансових інституцій Росії.
  • Також ці заходи забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передання всіх матеріалів, пов’язаних з обороною. Вони стосуються заборони на всі товари подвійного призначення, які можуть використовувати військові Росії як кінцеві користувачі.
  • Подальший доступ Росії до певних чутливих технологій, що можуть бути використані в російському енергетичному секторі – також заборонений.
  • Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.