Прибуття білоруських опозиціонерів в Україну, ситуація на Донбасі та засекречення отруєння Навального: Актуальне на ранок 8 вересня

Економіка, Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Кілька білоруських політиків сьогодні рано вранці перетнули український кордон.

Сьогодні стало відомо про прибуття опозиційних білоруських політиків до Україні та засекречення Німеччиною подробиць отруєння Олексія Навального. До того ж статистика інфікування коронавірусом в Україні залишається невтішною – знову маємо понад 2000 нових хворих. Далі розповідає про найголовніші події станом на ранок вівторка, 8 вересня 2020 року  Голос.if.ua з посиланням на ZIK.

Коронавірус в Україні: нове

За останню добу в Україні було виявлено 2411 нових випадків захворювання на коронавірус. Всього зафіксовано 140 479 хворих. З них відомо про 2934 летальні випадки та про 63 546 одужень.

Німеччина засекретила отруєння Навального

Інститут фармакології та токсикології Бундесверу в Німеччині відмовився надати Росії подробиці результатів аналізів Олексія Навального. У пробах його біоматеріалу були виявлені сліди отруйної речовини з групи “Новачок”.

“Додаткова інформація про результати досліджень може дати змогу зробити висновки про конкретні навички та знання Бундесверу щодо відповідних речовин. У такій чутливій сфері це неприпустимо з міркувань безпеки та інтересів ФРН”, — прокоментували ситуацію у Бундесвері.

До того ж Федеральна лікарська палата ФРН відмовилася від спільної експертизи, яку ініціювали російські колеги в особі доктора Леоніда Рошаля.

Білоруські опозиціонери прибули в Україну

Білоруські опозиціонери Марія Колесникова, Іван Кравцов і Антон Родненков перетнули кордон з Україною. Політики покинули Білорусь сьогодні вранці, приїхали в Україну та уже пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску “Олександрівка”.

Марія Колесникова
7 вересня стало відомо, що у Мінську невідомі викрали члена Координаційної ради Марію Колесникову. Її посадили у мікроавтобус із написом “Зв’язок” біля Національного художнього музею і відвезли в невідомому напрямку.

Суд просять скасувати місцеві вибори

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов громадської організації “Всеукраїнське об’єднання сільських голів, депутатів сільрад і селян “Порятунок села” до Центральної виборчої комісії.

Суд просять скасувати постанову ЦВК №160 від 8 серпня 2020 року “Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року”.

Позивач зазначає, що постанова прийнята з порушенням положень Виборчого кодексу. Суд вирішує питання щодо відкриття провадження у справі.

Повернення українців з піратського полону

В Україну повернулися шестеро членів екіпажу судна Curacao Trader, які були звільнені з піратського полону 20 серпня. Моряки провели в полоні у піратів понад місяць і скоро мають зустрітися з родинами.

За словами президента Володимира Зеленського, активну роботу зі звільнення українців проводило МЗС, працівники якого супроводжували переговори щодо повернення моряків.

Саакашвілі про прем’єрство у Грузії

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі заявив, що погодився стати прем’єр-міністром Грузії після перемоги опозиції на парламентських виборах.

Міхеїл Саакашвілі

Він згоден бути перехідним прем’єр-міністром Грузії не на повний термін, а на “стабілізаційний період”, щоб подолати глибоку економічну кризу, в якій зараз перебуває Грузія.

Ситуація на Донбасі

Протягом минулої доби, 7 вересня, незаконні збройні формування 1 раз порушили мирні домовленості. Противник здійснив поодинокі провокативні постріли зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета в бік позицій українських військових поблизу населеного пункту Кам’янка Донецької області. Провокації не загрожували українським військовим, тому вони не відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед складу Об’єднаних сил немає.

Фото з відкритих джерел
З початку 8 вересня на ділянках відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Коронавірус у світі

Станом на ранок вівторка, 8 вересня відомо про 27 332 433 випадків інфікування коронавірусом у світі. Померло 892 443 особи, а одужало 18 325 062 особи. Найбільше хворих у США – 6 300 622 особи, в Індії – 4 280 422 та у Бразилії – 4 147 794 особи. Актуальну статистику щодня повідомляє сайт, створений для фіксації темпів поширення коронавірусу у світі.

Коронавірус у світі Фото з відкритих джерел

Погода на 8 вересня

В Укргідрометцентрі опублікували прогноз погоди на вівторок, 8 вересня. Сьогодні на півночі та у центральній частині України дощитиме та буде хмарно. У всіх інших регіонах сонячно.

Погода в Україні Укргідрометцентр
У західних регіонах синоптики прогнозують 18-24 градусів вдень і від 7 до 13 вночі. На сході термометр покаже 26-29 градусів вдень та 10-17 вночі. На півночі повітря прогріється до 19-21 вдень та 12-14 вночі. На півдні прогнозують 26-29 тепла вдень та 15-19 вночі. У Києві сьогодні очікується 20-22 градусів вдень та 12-14 вночі.

Курс валют

За офіційними даними Національного банку України, у вівторок, 8 вересня, один долар коштуватиме 27,75 гривень, а один євро – 32,81 гривень.

Ціни на пальне

Протягом вівторка, 8 вересня, вартість пального у Києві, за даними Укрнету, буде такою:

  • Бензин А-98 – 30,48 грн;
  • Бензин А-95+ – 24,32 грн;
  • Бензин A-95 – 22,52 грн;
  • Бензин А-92 – 20,77 грн;
  • ДП – 21,05 грн;
  • Газ – 11,91 грн.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.