Малий бізнес за рік перерахував до бюджету України 25 мільярдів гривень

Економіка, Новини, Суспільство
В Україні майже 2 мільйони фізичних осіб-підприємців і кожен з них платить до бюджету в середньому 13 тисяч гривень на рік, а у 2019 році надходження до бюджету становили 25 мільярдів гривень.

Про це повідомляє  Голос.if.ua, з посиланням на платформу для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Зростання надходжень до держбюджету

“За вісім років надходження від ФОПів в бюджет зросли у 24 рази. Лише за останні два роки сума надходжень зросла на 10 мільярдів гривень. У 2019 підприємці сплатили майже 25 мільярдів гривень, у 2018 році ця сума становила 19,8 мільярда гривень, у 2017 – 15,4 мільярда”, – йдеться в повідомленні.
Розвиток бізнесу в Україні
Зазначається, що кількість ФОП збільшується в середньому на 7 тисяч щомісяця: відкривається близько 20 тисяч, а закривається близько 13 тисяч. Зараз в Україні зареєстровано 1 мільйон 903 тисяч 725 фізосіб-підприємців.
“У 2016 році ми спостерігали за закриттям “сплячих ФОП”, але зараз Україна майже повернулася до пікового показника за кількістю підприємців”, – йдеться в повідомленні.
Також зазначається, що протягом останніх п’яти років в Україні спостерігається тенденція щодо збільшення кількості жінок у бізнесі. У 2016 році в Україні було 43,7% жінок-підприємців. Уже у 2018 році цей показник зріс до 45% ФОПів. Що цьому передувало З 17 серпня в Україні запрацював оновлений Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.