Зовнішня торгівля області товарами у січні–червні 2020 року

Економіка, Новини

Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–червні 2020р. становили  340,9 млн.дол.  США,  імпорту  –  265,2 млн.дол.  США, інформує Голос.if.ua з посиланням на ГУ статистики в Івано-Франківській області.

Порівняно  з  січнем–червнем  2019р.  обсяги  експорту  зменшилися  на  22,7%,  імпорту – на 27,6%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 75,7 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,29.

Cеред  регіонів  України  за  обсягами  експорту  товарів  область  посіла  17 місце,  імпорту товарів – 14 місце.

Партнерами  області  у зовнішній  торгівлі  товарами  були  нерезиденти  з  103  країн  світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Польщі, Туреччини, Словаччини, Індії, Білорусі Чехії, Італії, Китаю, Об’єднаних Арабських Еміратів, Угорщини, Німеччини, Російської Федерації, Швеції та Канади.

Обсяг  експорту  товарів  до  країн  Європейського  Союзу  становив  195,2 млн.дол. США або 57,2% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку обсягів займали полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання,  продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, деревина і вироби з деревини, живi тварини, продукти тваринного походження, мінеральні продукти, продукти рослинного походження.

У  розрахунку  на  одну  особу  населення  в  області  експортовано товарів   на   249,5 дол.  США   (по   Україні  –  547,6 дол.  США),   що   відповідає   18  місцю  серед  регіонів  держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Польщі, Німеччини, Румунії, Китаю, Італії, Білорусі,

З країн ЄС отримано товарів на 135,9 млн.дол. США або 51,2% від   загальнообласних  обсягів  імпорту.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, машин, обладнання та механізмів, електротехнічного обладнання, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, засобів наземного транспорту, текстильних матеріалів та текстильних виробів і недорогоцінних металів та виробів з них.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.