Названо галузь АПК, на яку найбільше спрямують держпідтримки у 2021 році

Економіка, Новини, Суспільство

У наступному році головним пріоритетом державної підтримки аграріїв буде відновлення тваринництва, де протягом багатьох років стрімко скорочується поголів’я. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.Про це повідомляє  Голос.if.ua з посиланням на Фокус.

“На цей рік у держбюджеті для аграріїв закладено 4 млрд грн. Вважаю, цього недостатньо, на наступний рік плануємо значно підвищити суму. Також будемо пропонувати парламенту нові програми, наприклад, агрострахування від посухи, зрошення. Це стратегічно важливо, тому що клімат змінюється і аграрії на півдні країни все більше схильні до ризиків”, – зазначив Петрашко.

Він додав, що ще одним новим напрямком буде підтримка нішевих культур.

“Також нам гранично важливо створити інструменти, за яких будемо експортувати не тільки зернові, але й продукцію з доданою вартістю у значних обсягах. Така конвертація вигідна для аграріїв і всієї країни”, – наголосив Петрашко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.