Місцеві вибори проведуть у «червоній» зоні, якщо не буде надзвичайного стану

Новини, Політика, Суспільство

За словами головного санітарного лікаря України, за приклад проведення виборів взяли досвід Польщі

Місцеві вибори, заплановані на 25 жовтня, будуть проведені навіть у регіонах «червоної» епідеміологічної зони з поширення коронавірусу, якщо в Україні не введуть надзвичайний стан. Про це пише  Голос.if.ua з посиланням на  коментар головного санітарного лікаря Віктора Ляшко у програмі «Факти тижня» на телеканалі ICTV.

«Якщо не буде введено надзвичайного стану, то вибори будуть проведені, в тому числі, в червоній зоні», –  заявив 30 серпня Ляшко.

За його словами, усі рекомендації напрацьовані, за приклад проведення виборів взяли досвід Польщі.

Зазначимо, що Верховна Рада 15 липня призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. Вже 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила початок виборчого процесу з 5 вересня.

Як інформував раніше Голос.if.ua, Міністерство охорони здоров’я 17 липня заявило, що питання про перенесення місцевих виборів буде розглядатись у тому разі, якщо більше ніж 50% території країни буде у «червоній» зоні карантину.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.