Справа Мирослави Мунакати увійшла у ТОП-10 абсурдних судових розглядів України (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

18 серпня в Івано-Франківському міському суді мало відбутися чергове засідання за позовом Івано-Франківського міськвиконкому до мешканки вул. Нова, 16, Мирослави Мукнакати, однак воно не відбулось у зв’язку із неявкою позивача, про це інформує Голос.if.ua.

Мирослава Мунаката довгі роки, які і мільйони наших співгромадян працювала на заробітках в Італії. Повернувшись додому в Івано-Франківськ пані Мирослава збудувала будинок і власним коштом облаштувала тротуар біля нього.

Нагадаємо, що ні дорога, ні тротуар по вул. Нові в м. Івано-Франківську за 29 років незалежності України жодного разу не ремонтувався, а тому перетворився у суцільні ями по яких, як по мінному полю їздять автомобілісти.

також читати: Грошей на ремонт тротуару немає, зате на коштовну експертизу є… (відео)

В 2015 році до Івано-Франківського міського суду із позовом до Мирослави Мунакати звернувся Івано-Франківський міськвиконком, який замість того, аби відремонтувати вулицю зажадав від відповідача зруйнувати тротуар біля її помешкання і привести його до попереднього стану, тобто ям, болота та залишків піщано-гравійної суміші.

Аналогічно, у зв’язку із бездіяльністю комунальників міста Івано –Франківська тротуар біля своїх помешкань облаштували і інші мешканці вулиці Нова, однак позов від влади щодо приведення тротуару до попереднього стану було подано вибірково, лишень до пані Мирослави Мунакати.

Міські чиновники та комунальники, пороги яких оббивала громадянка Мунаката у місті Львові замовили дороговартісну експертизу тротуару, аби покарати ініціативну, небайдужу мешканку міста. Отже гроші у влади на експертизу є, а на ремонт дороги немає.

також читати: Комунальники від мешканки м. Івано-Франківська вимагають зруйнувати власноруч облаштований тротуар… (відео)

Однак станом на 18 серпня 2020 року експертиза так і не була проведена, а представники Івано-Франківського міськвиконкому, до суду не з’явилися, про причини неявки не повідомили тобто проігнорували суд. Однак суддя Івано-Франківського міського суду Ірина Пастернак замість того аби закрити справу, яка увійшла у ТОП-10 абсурдних судових розглядів України перенесла розгляд на наступне засідання, яке заплановано на 3 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що абсурдна, безглузда і в той же час цинічна справа по відношенню до своїх громадян за позовом Івано-Франківського міськвиконкому триває п’ять років і мала би бути закрита у зв’язку із закінченням розумних строків розгляду справи. Однак «цирк на дроті» мусить тривати, бо комусь це очевидно вигідно.

Подробиці у сюжеті від Голос.if.ua:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.