Антирекорд. За тиждень на Калущині — майже сотня нових випадків коронавірусної хвороби

Здоров'я, Новини, Суспільство

Станом на 13 серпня на Калущині, за інформацією офіційного сайту Калуської міської ради, зафіксовано 463 випадки коронавірусної хвороби.

Кількість підозр на COVID-19 на цю дату — 1722. У 1125-ти зразках біологічного матеріалу, який відправляли на ПЛР-дослідження, коронавірусу не виявили,Про це інформує Голос.if.ua з посиланням на “Вікна”.

В цілому епідемічна ситуація продовжує погіршуватися. За тиждень, з 7 по 13 серпня, на Калущині додалося 226 підозр, і це дещо менше, ніж було тижнем раніше (236 підозр). А з початку серпня кількість підозр зросла на 374 і це становить 22% усіх підозр з початку епідемії (від березня). За останній тиждень було зроблено рекордну кількість ПЛР-тестів — 265 (попереднього тижня Калущина отримала 222 результати). У цілому за менш, як половину серпня, уна Калущині отримали 413 результатів ПЛР-дослідження — понад чверть від загальної кількості з початку епідемії.

Кількість людей, які станом на 13 серпня очікують результату діагностики на COVID-19, за останніх сім днів зменшилася на 39 осіб — з 173-х до 134-х.

З 265-ти результатів ПЛР-тестів, 97 — позитивні (це майже 37%). Загалом такої великої кількості нових випадків коронавірусу за один тиждень на Калущині не було з початку епідемії. Нагадаємо, попередній найвищий показник — 66 нових випадків — було зафіксовано тижнем раніше, тоді близько 30% отриманих результатів ПЛР-тестів були позитивними. А в цілому з початку серпня (за неповних два тижні) на Калущині виявили 147 випадків коронавірусу — це майже третина від усіх випадків захворювання від березня.

168 результатів досліджень на коронавірус за останній тиждень були негативними.

За останній тиждень на Калущині зафіксовано одну смерть від коронавірусної хвороби: померла 81-річна калушанка. Це перша і поки що єдина смерть від цього захворювання в серпні. А загалом станом на 13 серпня від COVID-19 померли вже 16 мешканців Калуша і Калуського району: семеро — в квітні, один — у травні, двоє — у червні і п’ятеро — в липні.

У період з 7 по 13 серпня кількість осіб, які одужали від коронавірусної хвороби, зросла на 29. У цілому COVID-19  на Калущині вже подолали 247 людей — 53% від загальної кількості хворих із підтвердженим діагнозом.

Продовжує зростати кількість пацієнтів з пневмоніями у стаціонарних закладах охорони здоров’я. Так, станом на 13 серпня в Калуській ЦРЛ лікуються 102 пацієнти з пневмоніями (антирекорд від початку епідемії), з них 11 — іногородні. Якщо брати до уваги лише госпіталізованих мешканців Калуша і Калуського району, то їхня кількість зростає щотижня з початку липня. Тоді в лікарні лікувалися в середньому 20-22 хворих з пневмоніями з Калуша і Калуського району на день, попереднього тижня (31 липня — 6 серпня) — в середньому 60-65 на день, а за останній тиждень — вже 80-81 на день. Причому кількість госпіталізованих з Калуша і Калуського району зростає щодня і в останні два дні у лікарні знаходиться 91 такий пацієнт.

Також різко пішла в гору кількість мешканців Калущини, які перебувають під амбулаторним наглядом сімейних лікарів з приводу гострих респіраторних захворювань: за останній тиждень їх було в середньому 94-95 на день проти 77-78 тижнем раніше. Кількість хворих із ГРЗ, які лікуються амбулаторно, зростає з понеділка 10 серпня: з 89-ти до 102-х станом на четвер, 13 серпня.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.