Вода по щиколотки: у Франківську затопило дитячу поліклініку (відео)

Здоров'я, Новини

Багато води, зламаний комп’ютер та пошкоджені меблі – так завершився робочий день 27-го липня у працівників дитячої поліклініки № 6, що на вулиці Молодіжна, 50 в Івано-Франківську.

Вода підтопила приміщення після зливи, проте, за словами медиків, це вже не вперше, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Медики шостої поліклініки самотужки прибирали воду та виносили меблі після грози. Аварійна служба прибула лише через півтори години. Лікарі рахують збитки.

Завідувачка відділу педіатричного відділення № 6 Наталія Чігур каже: “Паркет, звичайно, знизу в нас пошкоджений настільки, що лінолеум весь зморщений. І вода ще приступає з тієї сторони нашого приміщення. Столи всі понабухали, вони були абсолютно нові. Ми не знаємо, що нас чекає далі. Пеленальний столик, на якому оглядають дітей до року, також пошкоджений. І сьогодні вже не працює комп’ютер”.

Капітальний ремонт із заміною каналізації та оновленням меблів у поліклініці зробили два роки тому. За словами Наталії Чігур, коли йдуть сильні дощі, потік води не встигає зійти по трубах, і їх просто розриває. Причина, на її думку, у даху, адже він плоский.

“Трубу вирвало, і на діаметр труби просто йшов фонтан, – все заливало. Йшла брудна вода… І ми хочемо, щоб нам хтось допоміг з цією проблемою. Чи труби треба поміняти, чи ливньовку. Ми – медики, але ще стаємо сантехніками”, – каже Наталія Чігур.

Ремонт у медзакладі виконували на замовлення департаменту охорони здоров’я. Ми звернулися за поясненнями до начальниці міського управління охорони здоров’я Марії Бойко, проте вона відмовилася коментувати ситуацію, посилаючись на некомпетентність у цьому питанні. У пресслужбі водоканалу кажуть, що їхньої вини тут немає.

Фахівець у роботі зі ЗМІ та громадськістю КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Володимир Шпег пояснив: “Немає вини водоканалу через те, що установа не відповідає за внутрішньобудинкову мережу і водовідведення. У зв’язку з тим, що інтенсивні опади, і вода швидко стікала з даху, напевно, мала система лівньовки, яка в них приймає таку кількість дощу, вона просто почала на швах протікати”.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час оперативної наради звинуватив у неякісному ремонті поліклініки свого першого заступника Миколу Вітенка і представників управління капітального будівництва та водоканалу.

“Тому, хто підписав технагляд – догану одразу. А можна і звільнити. Мені прізвище того, хто підписав там роботу. Даємо вам тиждень часу, щоб там не топило. Не знаю, розбивайте той ремонт, що переробляв Микола Іванович. Тиждень часу – щоб там зробити роботу, щоб не текло. І за свої гроші відновити”, – розпорядився міський голова Івано-Франківська.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.