Домашні маски для волосся від яких більше шкоди ніж користі

Здоров'я, Новини

Щоб волосся як можна довше залишалося густим і шовковистим, представниці прекрасної статі застосовують маски, приготовлені ними самими. Виявляється, не всі маски підходять.

Деякі з них просто побудуть, а потім дівчина їх змиє. Організму це користь не приносить. Варто зупинитися на таких масках, і волосся вже незабаром перетвориться в недоглянуте. Ось приклади таких масок, пише Голос.if.ua з посиланням на Ukr.Media.

Маска з рициновою олією

Рицинову олію так хвалять, що ніхто і не подумає про її шкоду для волосся. Однак це так і є, як би дивно не звучало. Олія не лише не корисна, вона завдає шкоди волоссю. Вся річ у тім, що жирна і густа консистенція олії сприяє тому, що лусочки волосся забиваються і не можуть до кінця очиститися. Відповідно, живлення волосся недостатнє. Звідси сухість, ламкість волосся, посічені кінчики. Ще волосся постійно буде жирним, що явно не сподобається жінці.

Маска з желатину

Сьогодні в моді кератинове випрямлення волосся. Правда, вартість цієї процедури досить висока. Тому багато жінок воліють зробити маску з желатину, яка дає ефект кератинового випрямлення волосся. Варто сказати, що випрямлення може і буде, але шкода волоссю буде просто величезна. Желатин просто «запечатає» волосся і позбавить його кисневого обміну. Волосся не просто стане сухим, а почне випадати.

Маска з гірчиці

Ця досить агресивна маска застосовується для того, щоб волосся росло швидше. Проте в ході експериментів з’ясувалося, що гірчиця просто стоншує волосся, від чого воно просто починає ламатися і стає сухим. Агресивні засоби взагалі застосовувати не варто без особливої потреби.

Маска з лимонним соком

Щоб прискорити ріст волосся застосовують маску на основі лимонного соку. Варто відразу сказати, що сік лимона агресивно впливає на шкіру голови. На ній може з’явитися лущення і почервоніння. Що стосується волосся, то воно, можливо і почне рости швидше, але стане неслухняним. Все тому що лимонний сік дуже сушить волосся. В результаті жінка отримає копицю недоглянутого і сухого волосся.

Не завжди варто сліпо повторювати всі маски, опис яких можна знайти. Якщо після першого разу застосування видно, що з волоссям щось не так, то не варто повторювати експерименти з такою маскою.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.