Жителі шести прикарпатських сіл місяць живуть без газу

Новини, Суспільство

Жителі шести сіл Матеївецької ОТГ вже місяць обходяться без газу. Газопровід пошкодила повінь, яка вирувала на Прикарпатті 22-24 червня.

Жителька Дебеславців Ганна Тимофійчук зустрічає нас на порозі свого будинку, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Через відсутність газу жінка змушена користуватися електричною плитою. Каже, що газопостачання не має, але платіжки за його транспортування все одно приходять.

Причина відсутності газопостачання у Дебеславцях пошкоджений стихією у червні газопровід через річку Прут. Староста сіл Дебеславці, Залуччя, Ганнів і Липники Михайло Чобанюк розповідає, що вода у річці піднялася настільки, що підмила та забрала три опори, на яких трималася труба, через яку транспортували газ до цих сіл.

На відновлення газопроводу в Дебеславцях потрібно близько двох мільйонів гривень. За словами керівника Коломийського відділення “Івано-Франківськгазу” Ігоря Корчевого, ці гроші треба знайти в обласному бюджеті.

Більше у сюжеті:

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.