Власними силами: у присілку Космача відновили один із двох пошкоджених мостів (відео)

Відео-новини, Економіка, Новини, Суспільство

Півтора мільйона гривень потрібно для ремонту мостів у присілку Завояли Космацької об’єднаної територіальної громади, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник голови ОТГ Іван Лесюк.

Три колоди – ось так виглядав дерев’яний міст до присілка Космача Завояли після дощів, які пройшли тут у червні. Місцеві жителі своїми силами відновили його, аби до присілка могли доїхати медичні служби, – розповідає Мирослав Варцаб’юк.

Власними силами: у присілку Космача відновили один із двох пошкоджених мостів

Цей міст поставлений, але він тимчасовий і в аварійному стані. Якщо б, наприклад, проїхала пожежна машина, можуть бути сумні наслідки, бо він проломиться, і машина впаде донизу. Тому він дуже важливий, той міст. Чекаємо на допомогу держави, бо самі люди це не можуть зробити”, – каже житель присілку Завояли Мирослав Варцаб’юк.

Інший міст – до присілка Завояли. Його опори теж підмила червнева стихія. У 70-х роках його збудувало Кутське лісництво.

22 червня, коли була опівночі стихія, розмило нам середню кашицю (кам’яну загату по берегах гірської річки для захисту берегів від розмивання -ред.) і крайню. Міст в аварійному стані на даний час. Вантажівка переїхати нею не може. Тимчасово поставили дошку, щоб легкові машини проїхали або швидка”, – каже депутат Космацької ОТГ Василь Довіряк.

За два з половиною кілометри розташований присілок Завояли. Близько 1 000 осіб може залишитися без сполучення з Космачем.

Щоб відремонтувати мости Космацької об’єднаної територіальної громади, потрібно близько семи мільйонів, каже заступник голови Космацької ОТГ Іван Лесюк.

“Орієнтовна вартість моста (одного з тих, що в Завоялах – ред.) – 740 тис. грн. Зараз ми уже заклали із державних коштів 620 тис. грн. То він один буде до завершення. Ще на один міст на ділянці Завояли треба 760 тисяч. Наразі на нього коштів нема”, – розказує заступник голови ОТГ.

Детальніше у відеосюжеті:

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.