Епіфаній на Прикарпатті: Ми повинні виходити з карантину мудро

Новини, Суспільство

З дводенним візитом на Прикарпатті перебуває митрополит київський і всієї України, предстоятель ПЦУ  Епіфаній. Вчора у Шешорах він очолив Божественну літургію.

Про це він розповів сьогодні на брифінгу в ІФ ОДА, передає Голос.if.ua.

Молилися за постраждалих від повені та за перемогу над коронавірусною хворобою.

Зокрема, за словами Епіфанія, поступово суспільство повинно виходити зі стану карантину, але при цьому, на його думку, слід чітко дотримуватися рекомендацій, які дає Уряд.

“Ми бачили, що народ прагне єдності у молитві. І ті радісні очі свідчили про те, що ми повинні поступово виходити з того стану, в якому опинилися, – вже пів року не тільки Україна, але й увесь світ перебуває в обмеженні й зараз ми повинні виходити з цього карантину мудро, правильно і виважено. Є певна небезпека, щоб не було наступної хвилі й маємо ставитися відповідально до норм, які встановлені урядом. Відбувається послаблення, але ми не повинні забувати, що хвороба не відійшла – це наш невидимий ворог. Ми маємо одного ворога на Сході, де триває неоголошена війна і зараз маємо ще одного ворога у вигляді хвороби, яка є дуже підступною”, – відзначив священнослужитель.

На його думку, суспільство поділене – одні вважають, що коронавірус – це загроза для людства, а інші – що її немає.

“Але небезпека є. Вірю, що поступово ми вийдемо з цього стану. Хто міг подумати пів року тому, що ми будемо у такому стані, коли не тільки будуть закриті кордони, але й родичі між собою матимуть страх до спілкування”, – підсумував Глава ПЦУ.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.