ЄС затвердив нові правила для далекобійників: що зміниться для українців

Новини, Суспільство

В Євросоюзі схвалили масштабну реформу, спрямовану на зміну умов роботи далекобійників і компаній, що займаються автоперевезеннями.

За допомогою нововведень у Брюсселі хочуть поліпшити умови роботи водіїв і усунути чинники, що негативно впливають на ринок вантажоперевезень, пише Голос.if.ua з посиланням на thepage.ua.

Як це стосується українців

Умови роботи на території ЄС водіїв з України регулюються Європейською угодою щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які займаються міжнародними автоперевезеннями (ЕСТР). Ця угода буде і далі залишатися в силі, але нововведення змінять умови роботи та іноземних далекобійників.

У нових правилах сказано, що транспортні компанії, зареєстровані за межами Євросоюзу, не можуть отримувати більш вигідні умови, ніж фірми з ЄС. Тому українські далекобійники при певних умовах повинні будуть більше заробляти на території ЄС. Для цього Євросоюз незабаром почне переговори з третіми країнами про закріплення правил, що відповідають прийнятим Брюсселем нововведень.

Така ж ситуація і з більш жорсткими правилами для фірм-перевізників. Відзначається, що транспортні компанії третіх країн повинні будуть працювати за правилами, відповідним нормам ЄС. Для цього Брюссель повинен почати переговори з державами-учасниками ЕСТР і вирішити це питання.

Що змінюється в правилах ЄС

За старими правилами кожному далекобійникові повинні виділяти не менше 45 годин відпочинку після максимум шести днів роботи. Дозволений і скорочений варіант – не менше 24 години, але при цьому під час наступного щотижневого відпочинку водію повинні компенсувати ті години, які він не добрав. Нововведення зроблять цю схему більш гнучкою — при міжнародних перевезеннях можливими будуть два скорочених щотижневих відпочинка поспіль.

Скорочений відпочинок можна буде проводити в кабіні вантажівки. А ось відпочинок тривалістю більше 45 годин компаніям-перевізникам доведеться організовувати поза автомобіля, і оплачувати приміщення буде роботодавець.

Щоб водії могли безпечно і комфортно відпочивати під час поїздок в ЄС хочуть обладнати мережу сертифікованих парковок. Пройти сертифікацію зможуть лише захищені від проникнення сторонніх парковки, на яких можна буде купити їжу і напої, де буде гарне освітлення і санвузли з урахуванням статі водіїв.

Для роботи в іншій країні далекобійників доведеться реєструвати як відряджених працівників. Таким чином, водіям, що здійснюють перевезення у більш багатих країнах, треба буде платити більш високу зарплату.

Нові правила повинні припинити практику, коли компанії з бідніших країн займаються перевезеннями в державах з більш високим рівнем життя. Так, фірмам тепер доведеться тримати повноцінний офіс з персоналом і парком автомобілів в країні, де вони надають послуги, а також платити там податки. Водії також повинні бути приписані до центру операцій в країні надання послуг. Ці норми запрацюють через півтора року

Для контролю виконання нових правил зроблять обов’язковими «розумні» тахографи, які будуть, зокрема, реєструвати перетин вантажівками кордонів між країнами ЄС.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.