На Яремчанщині планують побудувати величезне нафтогазосховище

Економіка, Новини

ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» (м.Івано-Франківск) планує створення у виснажених вуглеводневих пластах підземних нафтогазосховищ в нафтогазовій провінції Івано Франківської області при використанні буферних об’ємів нетральних газів, що виділяються при природньому розпаду з використанням установок переробки і захоронення радіоактивних відходів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос.if.uа з посиланням на Галичину.

«Використання нафтовиснажених пластів по загально прийнятій схемі дозволить в зимовий період зберігати до 250 тис. т нафти при нетральних буферних об’ємах. Зберігання природнього газу в межах виснажених пластів ОТГ Ворохта, Піги, Татарів до 8 млрд. м3, що відповідає по аналогії газосховищам Богородчани, Угерськ та інше», – йдеться у повідомленні компанії.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля необхідно надсилати до: Міністерства енергетики та захисту довкілля України, вул.. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035; контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки (gladun@menr.gov.ua; OVD@menr.gov.ua; тел. 044 206-31-40 та 044 248-23-43).

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» є житель Івано-Франківська Височанський Зіновій Михайлович та житель Богородчан Боднарук Володимир Юрійович.

ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» заснована у січні 2018 року. Статутний фонд становить 170 тисяч гривень. Фірма позиціонує себе як постачальник природного газу та електроенергії промисловим споживачам України.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.