Держава виділила 6,5 млн гривень Калуському району на розвиток. Для ОТГ — коштів немає

Новини, Суспільство

На засіданні 8 липня Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про виділення коштів за програмою соціально-економічного розвитку регіонів, про це інформує Голос.if.uа з посиланням на “Галичину”.

Загалом розподілено майже 1,7 млрд гривень. З них майже 60 млн гривень отримає Івано-Франківська область. Документ на урядовому сайті ще не оприлюднили.

Сума субвенції для районного бюджету Калуського району становить понад 6,5 млн гривень. Для об’єднаних територіальних громад Калущини — Калуської міської, Верхнянської, Войнилівської та Новицької — субвенції не передбачено.

З субвенції для Калуського району понад 1,3 млн гривень — на розвиток закладів освіти (805 тис. гривень — на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям Голинської школи і 500 тис. гривень — на капітальний ремонт покрівлі закладу дошкільної освіти «Льонок» у Копанках).

Решту понад майже 5,2 млн гривень субвенції для Калуського району — на закупівлю обладнання для двох медичних закладів — Калуської ЦРЛ і районної лікарні. Причому розподілені вони фактично порівну.

Так, районна лікарня за рахунок субвенції зможе закупити обладнання на майже 2,6 млн гривень. А саме: 1 млн 163 тис. гривень виділено на два апарати штучної вентиляції легень, майже 372 тис. гривень — на два монітори пацієнта, 634 тис. гривень — на ультразвукову систему, понад 237 тис. гривень — на гематологічний аналізатор і 180 тис. гривень — на напівавтоматичний біохімічний аналізатор.

А для Калуської ЦРЛ за рахунок субвенції Калуському району закуплять рентгенівський діагностичний апарат (1 млн 890 тис. гривень) і автоматичний біологічний і імуноферментний аналізатор (майже 720 тис. гривень).

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.