Ціни на газ для прикарпатців можуть стрімко зрости

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

1 липня відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №867 взакінчується період дії спеціальних обов’язків щодо постачання природного газу населенню за регульованими цінами.

Про це повідомили в ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», передає  Голос.if.uа.

«Протягом дії ПСО НАК «Нафтогаз України» був зобов’язаний формувати ресурс газу для забезпечення потреб населення. Питання формування ресурсу природного газу для забезпечення потреб населення після 1 липня 2020 року наразі залишається невирішеним. Уряд досі не встановив чітких і прозорих механізмів, за допомогою яких постачальники природного газу для населення зможуть мати рівний доступ на ринкових умовах до ресурсу АТ «Укргазвидобування», – йдеться у повідомленні.

У компанії занепокоєні тим, що НАК «Нафтогаз України» вийшов на ринок з пропозицією для комерційних споживачів закуповувати природний газ у липні за ціною, що значно вища, ніж була у червні.

Крім того, з 1 липня відбудеться підвищення тарифів на доставку газу. Прикарпатці платитимуть 1,31 грн за кубометр замість нинішніх 1,06 грн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.