У Косові з’явиться казкове містечко “Гобітленд” (фото)

Новини, Суспільство

Учора, 7 липня, співавтори проєкту прийняли рішення про початок будівництва казкового містечка “Гобітленд” у Косові.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Андрій Боєчко, пише Голос.if.uа.

“Я дуже довго обирав локацію. Косів і Рахів – саме в цих містах ми планували будувати нові поселення, однак природа внесла певні корективи. Повені в Верховині, зсуви та катаклізми, з якими ми досі не впоралися, показали, що найперше, що ми маємо враховувати при виборі місця, – це безпека мешканців. Рахів і Верховина постраждали від природного лиха набагато більше, ніж Косів, тому починати будувати щось нове в Рахові нині майже нереально. Там відновлюють інфраструктуру, пошкоджену нещодавніми повенями. Під Косовом, де ми знайшли чудову локацію, зсувів не було. Там пологі схили, листяні дерева і повна безпека”, – пише Боєчко.

Він зазначив, що місцина дуже схожа на ту, яку можна побачити в фільмі “Володар перснів”.

Найбільшим плюсом нового “Гобітленду” Боєчко вважає транспортні розв’язки та нові дороги:

“Наша локація рівновіддалена від трьох районних центрів Прикарпаття – Снятина, Коломиї, Верховини та від двох обласних центрів – Івано-Франківська та Чернівців. До поліклініки й магазинчиків – менше кілометра. До гірськолижної траси – десять хвилин їзди на авто”.

Крім традиційних будиночків гобітів мають намір побудувати 3-4 споруди на деревах, кілька купольних та кам’яних будівель, а ще – звести повноцінну кінну базу, облаштувати форелеві озера. Загалом у містечку буде 25-30 хатинок. Розглядають і можливість створити копальню гномів, а також невеликий зоопарк. На території, оточеній дубовим лісом, планують вирощувати овочі, фрукти, ягоди, а перед будиночками висадити чимало квітів і кущів.

До локації буде прокладено асфальтовану дорогу, тож локація має бути зручною для відвідувачів із дітьми й людей старшого віку.

“До Гобітхіла доводиться 500-600 метрів підніматися в гору, до Гобітленда буде прокладено асфальт. Людям старшого віку і родинам з маленькими дітьми тут, в Косові, буде комфортніше і безпечніше”, – підкреслив Боєчко.

З мінусів косівського Гобітленду називає краєвиди, адже панорама містечка у Косові буде “бідніша”, адже Верховинський Гобітхіл серед гір, а тут гори починаються за кілометр-півтора.

Роботи зі спорудження нового казкового містечка стартують наступного тижня – тоді почнуть очищати територію від зарослів. До кінця осені організатори планують спорудити щонайменше десять будиночків.

Реалізація такого ж проєкту в Рахові поки ставиться на паузу через останні природні катаклізми. Однак вона обов’язково продовжиться згодом.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.