ЗНО-2020: максимальний бал зможуть отримати більше абітурієнтів

Новини, Суспільство

Цього року пороговий бал для складання тесту буде знижений.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» розповів виконувач обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, пише Голос.if.uа.

“Порівняно з минулим роком, порогові бали за тест буде встановлено низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І це зміна істотна. Її більше відчують ті абітурієнти, котрі успішно складуть тестування і опиняться на верхівці рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які нинішнього року наберуть 200 балів на ЗНО може бути значно більше, ніж торік”, – заявив він.

Він повідомив, що пороговий бал буде нижчим через дистанційне навчання у школах через пандемію коронавірусу. Наприклад, цього року спеціально створені експертні групи у регіональних центрах знизили пороговий бал з української мови на пробному ЗНО з 24 до 19 балів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.