Щосуботи франківські матусі танцюють зумбу просто неба (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Франківські матусі зібралися танцювати зумбу просто неба. На території Палацу Потоцьких такий захід організують ГО “Мами Прикарпаття” та членкині спільноти “Мами в декреті”.

Любов Білан щосуботи приходить на зумбу з донькою. Танці відвідує з першого заняття, відколи дізналася про них із соцмереж, пише Голос.if.uа з посиланням на Суспільне.

“У зумбі, під час танцю, ми змінюємо десь приблизно 15-16 ритмів. Це і сальса, і бачата, і східні, і звичайні танці. Постійно йде зміна, зміна настрою від позитивного до знову ж таки позитивного, але ліричного. І це прекрасно. Ми за цей час знаходимо стільки емоцій, стільки запалу в нас є”, – розповідає учасниця заняття Любов Білан.

Донька Любові Єлизавета Ляшенко каже, що зумбою займається вже давно, бо це дуже корисно для фізичної форми.

“Це дуже захоплює. Це – танці, ритм, кардіонавантаження. Також це певні фізичні і силові вправи, коли ми присідаємо, коли робимо різкі рухи під швидку музику. Так само й повільна музика, коли ми можемо розслабитися, розтягнути наші м’язи. Це не таке напруження, як у залі, коли ми качаємося. Тут немає додаткової ваги, ми працюємо тільки зі своїм тілом, зі своїми м’язами і можемо регулювати своє навантаження”, – каже учасниця заняття із зумби Єлизавета Ляшенко.

Заняття із зумби у Просторі інноваційних креацій “Палац” проводить сертифікована тренерка Наталія Клід. Вони стартують щосуботи о 12:00.

“Це є танцювальний фітнес, різні стилі танців. Тут є силове, кардіонавантаження, інтервальне тренування. Загалом, зумба складається із заминки, потім – основна частина і розтяжка. Такою є стандартна програма. Ми займаємося, і дітки до нас долучаються. Взагалі рухи під час зумби є простими, вони повторюються і доступні”, – розповідає тренерка Наталія Клід.

Танцювати зумбу можуть усі охочі. Як каже співорганізаторка заходу Софія Воробій, тренування є безкоштовними.

“Ми створили групу “Мами в декреті” для того, щоб урізноманітнити та зробити цікавішим життя жінок, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною. Ми вже проводили різноманітні семінари, зустрічі, а тепер вирішили провести таку активну зумбу”, – ділиться Софія Воробій.

Заняття із зумби у Палаці Потоцьких проводитимуть до кінця літа.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.