У Києві відбулася акція на підтримку державної мови

Новини, Суспільство
У День Конституції України у Києві на мосту над Алеєю Героїв Небесної сотні активістів спільноти “Мова об’єднує” вивісили 25-метровий банер “Руки геть від закону про мову!”

Про це це інформує Голос.if.ua.із посиланням на інформагенцію “Укрінформ”.

Своєю акцією активісти хотіли застерегти владу від руйнівних кроків у мовній і культурній сфері. Вони просять припинити наступ на мову і культурний простір.

Сам банер намалювали напередодні, 27 червня, на Дніпровській набережній.

До руйнівних для мови ініціатив активісти відносять: послаблення мовних квот на телебаченні, що пропонується в законопроєкті “Про медіа”; законопроєкт №2362 Бужанського про відтермінування переходу російськомовних 5-11 класів на українську мову навчання.

Також активістів обурює, що влада вже пів року гальмує початок роботи Уповноваженого із захисту державної мови та секретаріату Уповноваженого, які за законом про мову мали б уже працювати.

День Конституції для акції організатори обрали не випадково, адже саме в Основному Законі зазначено, що державною мовою України є українська.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.