На Прикарпатті змістився епіцентр паводку

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області через сильні опади розлився Дністер у районі села Петрилів Тлумацького району, кілька будинків відрізані від сполучення.

Про це повідомив начальник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, про це інформує Голос.if.ua  з посиланням на Укрінформ.

«Епіцентр негоди сьогодні Петрилів. Там піднявся рівень води у Дністрі у районі Нижнівського мосту. Підтоплюються села Нижнів, Золота Липа, Новосілка і Петрилів. Там є частина будинків, які відрізані від сполучення», – повідомив Чернецький.

За його словами, рятувальні служби сьогодні планують доставку продуктів у Нижнів та Верховину. Наразі визначають місце посадки гвинтокрила.

«Учора було підтоплено село Маріямпіль (Галицький район – рел.) і сусідні до нього. Сьогодні затоплюється село Дубівці і частина Галича залишається ще під водою. Також, піднімається рівень води в річці Ворона у Тисмениці. Там виникла проблема ще у Підпечарах. Людей потрібно перевозити. Учора туди направили плавзасоби. Поки серйозної загрози немає», – зауважив Чернецький.

Нині на Прикарпатті теж прогнозують опади, але менш інтенсивні. В області очікують локальні підтоплення. Сонячну погоду синоптики обіцяють у перші дні липня.

Для подолання наслідків негоди в селах Ланчин та Білі Ослави в підтопленій Івано-Франківській області додатково залучено зведений загін ДСНС – 80 рятувальників та 15 одиниць техніки.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.