4 простих кроки по «відновленню» городу після тривалих дощів

Новини, Суспільство

Уже другий місяць у нас, майже не припиняючись, йдуть дощі.

І ось прогноз погоди нам дарує надію: обіцяють, що зрештою буде сонячно і тепло. Саме зараз нам важливо не упустити момент і провести ряд заходів по «оживленню» нашого городу, інакше врожаю в цьому році нам не бачити, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на SuperAgronom.

1. Почнемо з того, що після таких тривалих дощів грунт потрібно знезаразити, оскільки за тривалий час підвищеної вологості в ній розвелося багато хвороботворних мікроорганізмів. Це можна зробити за допомогою розчину марганцівки, проливши ним навколо коренів рослин.

2 . Незважаючи на велику кількість дощів, рослини потребують підгодівлі. Для цього можна розсипати аміачну селітру. А потім додатково удобрюють золою і настоєм кропиви. Ці добрива повинні зміцнити рослини і дати їм сили розвиватися далі.

3 . Щоб запобігти хворобам, можна обприскувати огірки, помідори, баклажани і перець наступним розчином: в 2-х літрах молока, потрібно розчинити 2 грами борної кислоти, 30 крапель йоду і 3 ложки рідкого мила. Таку обробку варто проводити кожні 10 днів.

4 . І останнє, після того, як земля підсохне, її обов’язково потрібно розпушити , щоб коріння рослин могли отримувати повітря. Це дозволить їм швидше відновитися і продовжити зростання.

Ось такі заходи у мене варто провести в найближчі дні. Надіємось, що вони допоможуть «оживити» ваш город.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.