Частка комунального транспорту в Івано-Франківську становить 50% від усіх автобусних маршрутів

Новини, Суспільство

За два роки Івано-Франківськ виконав програму закупівлі нових комунальних автобусів великого класу.

Про це повідомив директор ДКП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. За його словами, на 10-ти комунальних автобусних маршрутах щодня курсує 50 одиниць нового рухомого складу і ще два автобуси завжди перебувають в резерві, пише Голос.if.ua з посиланням на Західний кур’єр. 

У понеділок в місті відкрили ще два нові комунальні автобусні маршрути №№ 53 та 54, які сполучають мікрорайон вулиці Хоткевича з селами Черніїв та Хриплин. Завдяки цим маршрутам також з’явилось пасажирське сполучення комунальним транспортом вулиці Петлюри, а також мікрорайону БАМ і Центральної міської клінічної лікарні з центром міста, ринком та вокзалом. На цих маршрутах загалом працює шість автобусів, а інтервал руху у години пік становить 20 хвилин.

Також у Івано-Франківську з’явився новий комунальний автобусний маршрут № 56 «Вокзал-с. Чукалівка», який, щоправда, працюватиме лише у будні з інтервалом у 60 хв. А з 9 до 13 години автобус 56 маршруту також виконуватиме рейси до міського кладовища.

«З розвитком комунального транспорту покращилась якість пасажирського обслуговування не тільки мешканців міста, але і приміських сіл, які входять до Івано-Франківської ОТГ, – каже начальник міського Управління транспорту і зв»язку Андрій Гіглюк. – Зараз комунальним транспортом уже забезпечені усі мікрорайони міста. Його частка на автобусних маршрутах становить 50%. Але ще залишаються деякі сполучення, які в перспективі, при закупівлі та наявності додаткових автобусів, теж зможе обслуговувати комунальний транспорт. Зокрема,є звернення щодо сполучення вулиці Вовчинецької з мікрорайоном Пасічна, обласною лікарнею та автостанцією №2».

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.