Затоплені села та зруйновані дороги: наслідки негоди на Прикарпатті

Новини, Суспільство

13 червня в період з 17 до 19 години на території Косівського, Долинського, Верховинського та Снятинського районів спостерігались грози, сильний дощ, місцями град.

Внаслідок чого спостерігався підйом рівня води в місцевих потічках, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будівель громадян та сільськогосподарських угідь в 16 населених пунктах, 4 адміністративних районів області, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Зокрема, це дев’ять сіл Косівського району (Розтоки, Снідавка, Вербовець, Смодна, Рожнів, Кобаки, Рибне, Хімчин), два села на Долинщині – Новошик та Пшеничники, чотири села на Верховинщині – Верхній Ясенів та три села на території Білоберізької ОТГ і село Устя в Снятинському районі.

Негода знищила 0.45 км, пошкодила 4.5 км дорожнього покриття, ускладнено або відсутній проїзд по 6 автодорогах місцевого значення до населених пунктів району, підмито та пошкоджено автодоріг комунальної власності місцеві дороги до 58,8 км.

Зруйновано або пошкоджено 5 мостів комунальної власності, зруйновано 40 м. підпірної стінки правого берега р. Рибниця з монолітного бетону та відбувся розмив правого берега р. Рибниця (сільської автодороги) по довжині біля 60 м., зруйновано берегоукріплення р. Черемош протяжністю 200 метрів що несе загрозу розмивання скотомогильника та 100 метрів повністю біля с. Рибне

Підтоплено будівлю школи-ліцей, 102 житлових будинків, 350 дворогосподарств, 7 об’єктів, на площі 1,9 га, 3 присадибних ділянок на площі 0.4 га., 610 с/г угідь на загальній площі понад 800 га. СНС в області.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.