Призначення директора дитячої лікарні: медики звертатимуться до президента, МОЗу та Кабміну

Новини, Суспільство

Ще у лютому 2020-го року відбувся конкурс на посаду генерального директора комунального неприбуткового підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”. Тоді переміг Тарас Мельник.

Переможець конкурсу працював заступником медичного директора з хірургічної роботи у цьому ж закладі. У конкурсі набрав 190 балівКандидатуру переможця конкурсу подали для затвердження на голосування Івано-Франківської обласної ради, пише Голос.if.ua.

Проте, 29-го травня на сесії обласної ради депутати не проголосували за призначення на посаду директора обласної дитячої лікарні Тараса Мельника. Зараз т.в.о. генерального директора закладу виконує Володимир Семенюк. Колективу його представили 5 червня.

А вже першого червня більше 30-ти медиків Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні під стінами ОДА вимагали пояснень від обласної влади, чому не призначають нового директора медзакладу, який переміг на конкурсі.

Тоді протестувальники написали звернення голові обласної ради та ОДА. Крім того, медики зібрали близько трьохсот підписів на користь Тараса Мельника. Дев’ятого червня лікарі знову зібралися перед адмінбудинком.

“На нашу думку, призначення в.о. є незаконним. Ми не розуміємо, чому так робиться. Я не маю що сказати проти Тараса Мельника, він роками там працював заступником головного лікаря, знає ситуацію. А щодо нового в.о. – ми не чули його програми, нічого не знаємо про нього. Він казав, що стати головним лікарем – його мрія, і все”, – розповіла Уляна Дубініна, лікар-анестезіолог, голова альтернативної профспілки.

Пізніше лікарі прийшли на засідання медичної комісії обласної ради. На ній розглядали питання щодо ситуації, яка склалася із призначенням в.о директора.

На засіданні комісії в. о. директора департаменту охорони здоров’я Ірина Кобельська зміну керівництва лікарні пояснила тим, що одна людина начебто не може виконувати обов’язки понад пів року.

Відтак, за словами Кобельської, до департаменту звернулися представники профспілки, які мали претензії до роботи Радислава Котурбаша. Тому вирішили призначити людину, яка не брала участі в конкурсі.

“Тарас Мельник виграв конкурс, але так сталося, що за його призначення не проголосувала обласна рада. І відповідно до своїх повноважень наш департамент призначив в.о. керівника закладу. Ми діяли у повній відповідності до законодавства і наших положень. Ми вважаємо цю кандидатуру нейтральною, без політичних моментів“, – розповіла Ірина Кобельська,

Комісія рекомендувала облдержадміністрації повторно винести на розгляд облради кандидатуру Мельника, а до того часу залишити в. о. Радислава Котурбаша.

Сьогодні ж, 11 червня, працівники ОДКЛ прийшли до голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва.

“Ситуація з призначенням не змінилася. Семенюк продовжує виконувати обов’язки. Ми провели збори колективу. Вирішили звернутися до Віталія Федоріва, Олександра Сича та Ірини Кобельської. Ми маємо ряд вимог”, – говорить Уляна Дубініна.

Зокрема, від в.о. Департаменту охорони здоров’я Ірини Кобельської вимагають скасувати призначення Володимира Семенюка і подати на затвердження Тараса Мельника.

Вимога до голови ОДА Віталія Федоріва полягає у підтримці Тараса Мельника на призначення.

Від голови облради Олександра Сича вимагають затвердити Тараса Мельника, а депутатів просять підтримати та проголосувати за призначення Тараса Мельника на сесії обласної ради.

“Проте, на жаль, Віталія Федоріва нема на місці. І ми вже не просимо, а вимагаємо призначення Тараса Мельника. І винести це питання на сесію”, – говорить Дубініна.

Крім того, медики підготували листи до Президента, Кабміну, Офісу головної прокуратури та МОЗу.

“Ми чекаємо до понеділка. Якщо в понеділок реакції не буде, то ми надсилаємо наші листи в усі установи. До сьогодні ми говорили про проблему на рівні області. З понеділка ми будемо кричати про це свавілля на всю Україну”, – додала вона.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.