Відкрився кордон з Молдовою, на черзі – країни Євросоюзу

Новини, Політика

В ніч на 29 травня повноцінно запрацювали 6 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, ще в 60 пунктах українська сторона чекає дзеркальних дій з боку країн Євросоюзу: Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі Українській правді, передає Голос.if.ua.

“В 00.00 годин всі 66 пунктів пропуску з українського боку кордону відкрилися, прикордонники готові до здійснення всіх пропускних операцій щодо всіх напрямків: як по громадянах, так і по транспортних засобах. Станом на 9 ранку 6 пунктів пропуску суміжних країн поновили роботу: на кордоні з Молдовою (2 залізничні та 4 автомобільні). Є попередня інформація, що в найближчий час може поновитися робота пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною. Відстежуємо ситуацію, адже в деяких країнах також потрібне урядове погодження на відкриття кордону”, – відзначив Андрій Демченко.

“Мамалига-Крива” (залізничний, розташований у Новоселицькому районі Чернівецької області).

“Кельменці-Ларга” (залізничний, розташований у Кельменецькому районі Чернівецької області).

“Кельменці-Ларга” (автомобільний, розташований у Кельменецькому районі Чернівецької області).

“Сокиряни-Окниця” (автомобільний, розташований у Сокирянському районі Чернівецької області).

“Маяки-Паланка-Удобне” (автомобільний, розташований у Білгород-Дністровському районі Одеської області).

“Серпневе1 – Басараб‘яска” (автомобільний, розташований у Тарутинському районі Одеської області).

 

Речник ДПСУ пояснив, що всі 66 пунктів пропуску мають різну категорію: автомобільні, залізничні, річкові й морські ділянки.

Демченко додав, що пасажиропотік за минулу добу залишався на рівні попереднього дня – близько 20 тисяч осіб на в’їзд та виїзд.

З відкриттям нових пунктів пропуску прикордонник прогнозують, що пасажиропотік може дещо зрости, однак скоріш за все це не буде стрімко, оскільки, як в Україні діють обмеження на в’їзд іноземців, так і в сусідніх країнах, аби не допустити поширення коронавірусу, діють карантинні обмеження для іноземців зокрема й українців.

Кордон із Російською Федерацією та Білоруссю наразі залишиться закритим.

Розпорядження уряду про внесення змін до “карантинних” списків закритих пунктів пропуску від 20 травня було оприлюднене 28 травня на “Урядовому порталі”. Ще раніше після прийняття рішення уряду ДПСУ поінформувала всі суміжні сторони про відновлення рооти 66 пунктів пропуску.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.