На Калущині спіймали браконьєра, який “екраном” ловив червонокнижну рибу (фото)

Кримінал, Новини

Днями під час рибоохоронного рейду на річці Болохівка поблизу села Середнє Калуського району рибпатрульні зафіксували порушення привал рибальства.

Мешканець селища Войнилів виловлював рибу в заборонений нерестовий період “екраном”, про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на сайт Управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області.

В чоловіка виявили пакет з уловом риби в снулому вигляді: головень звичайний – 5 екземплярів, пічкур звичайний – 2 екз., заборонений до вилову Правилами любительського і спортивного рибальства рибець звичайний – 3 екз, а також з червонокнижними видами риби – марена звичайна – 4 екз, ялець звичайний –1 екз.

На місце рибпатрульні викликали калуських правоохоронців. Поліцейські записали свідчення, склали протокол огляду місця події. Порушником завдано збитків на суму 2534 гривень.

Довідкова інформація:

Згідно Правил любительського і спортивного рибальства, постанови КМУ № 1030 (про охорону червонокнижних видів та ) та Постанови КМУ № 1209 (про охорону інших (не червонокнижних) видів іхтіофауни, за один екземпляр незаконно здобутої риби (незалежно від її розміру) нараховуються збитки: марена звичайна – 330 грн, ялець звичайний – 330 грн,  рибець звичайний – 255 грн, головень, пічкур звичайний – по 17 грн.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.