На Івано-Франківщині розкрита схема привласнення земельних ділянок (фото)

Кримінал, Новини

Селяни розповіли подробиці схеми і хто за нею стоїть.

На Івано-Франківщині відбуваються темні справи з земельними ділянками місцевих жителів, інформує Голос.if.ua з посиланням на  Знай.uа. Їх відбирають «чорні» ріелтори в догоду інвестора, за яким стоїть «Галнафтогаз». Про махінації розповіли журналісти «СтопКор».

Кореспонденти з’ясували, що вилучення земельних ділянок здійснюється за допомогою так званих «накладок», коли справжній власник з документами замінюється іншим власником без документів. Коли ділянку потрібно внести до реєстру державним реєстратором, то люди найчастіше звертаються до сільради. Там їм відмовляють, так як діють у зв’язці з «інвестором», а точніше з організованим злочинним угрупованням. Якщо власник землі добереться до незалежного реєстратора в райцентр, то зможе стати власником своєї ділянки, а якщо ні, то підставна особа все оформить на себе. До всього іншого, кореспонденти з’ясували, що в ОЗУ працює кишеньковий юрист, який проводить всі дії, необхідні для присвоєння земельної ділянки.

На Франківщині мешканці розповіли про схеми віджиму землі Фото: СтопКор

Місцеві жителі дану ситуацію підтверджують. За їх словами, схема з присвоєння чужих земельних ділянок для будівництва гірськолижних курортів діє давно. Тим, хто намагається протистояти угруповання погрожують фізичною розправою. Такий випадок стався з місцевим депутатом сільради, який не захотів називати своє прізвище. Він встав на сторону селян і намагається відстоювати їх інтереси. Після цього він став отримувати погрози.

Аналогічна схема була відпрацьована у Славському, де землі передавалися гірськолижного курорту, але земля належить об’єднаної громади. Після цього землю викупив великий покупець, а ділянки почали передавати в приватні руки – новоствореної компанії. У цій схемі також був помічений «Галнафтогаз».

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.