У Франківську священика УПЦ МП оштрафували на 34 тис. грн за порушення карантину

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд оштрафував священика УПЦ МП через недотримання карантину і зобов’язав його виплатити 34 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться в постанові Івано-Франківського міського суду, передає Голос.if.ua.

Згідно з протоколом, священик УПЦ МП провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та без дотримання санітарних й протиепідемічних заходів, чим вчинив адміністративне правопорушення.

Літургію, священник провів ще 21 квітня для щонайменше 20 осіб. Із них вісім перебували в храмі, а решта – на його території. Крім того, половина вірян були без масок.

У пояснювальній записці священник визнав свою провину у скоєному і підтвердив, що знав про те, що в храмі необхідно забезпечити дотримання карантину.

Суд визнав священника винним в порушенні карантину і призначив штраф розміром 34 000 гривень. Крім того, служитель УПЦ МП повинен буде сплатити судовий збір в розмірі 420 гривень.

Зазначимо, що на судове засідання він не з’явився. Дзвінки та повідомлення про дату розгляду справи також проігнорував.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.