Франківців попереджають про можливі хвилі погіршення епідемічної ситуації (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Масковий режим для нас зараз дуже важливий, – Марія Бойко про послаблення карантину в Івано-Франківську, інформує Голос.if.ua

Івано-Франківськ вже пережив 75 днів карантину. Зараз дозволили певні послаблення – запрацював громадський транспорт, частково відкрили заклади громадського харчування, дозволили відвідувати парки.

Проте, медики нагадують, що хвороба ще не відступила цілком. Тож застерігають, що забувати про засоби індивідуального захисту ще зарано. Й нагадують, що вірус COVID-19 активно передається навіть від тих людей, які ще не відчувають його симптомів і не підозрюють, що самі заражені.

“На сьогоднішній день критерії виникнення інфекційних хвороб не зникли і не послабилися. Вони залишилися важливими. Коли людина ще почуває себе добре, в неї нема температури, кашлю та інших симптомів – з неї вірус вже виділяється і вона вже заражає інших людей. Про це треба пам’ятати. Вірус, коли вже є перших 5 днів ознак, ще виділяється в довкілля і таким чином людина є інфекційна. Вона здатна заразити інших людей. На жаль, пацієнти, які перебувають у важкому стані, вони тривалий час виділяють вірус”, – розповіла начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко, пишуть Версії.

Тож франківців просять бути обережними. Й не нехтувати масками, антисептиками й безпечною дистанцією.

“Незважаючи на добре самопочуття, масковий режим повинен бути для нас дуже важливим. Тому у всіх громадських місцях, офісних приміщеннях, магазинах ми повинні ходити в масках. Це той захід безпеки, який зараз важливіший, ніж тоді, коли у нас був жорсткий карантин. Бо тоді переважні більшість людей сиділи вдома. Вони не ходили в такій кількості в громадські місця. Тоді ми розуміли, що масковий та антисептичний режим важливі. Зараз нам сказали, що карантин послаблено і про маски можна забути. Це неправильна тактика! Саме зараз ми можемо мати хвилі погіршення епідемічної ситуації. Послаблення карантину повинно відбуватися тоді, коли ми будемо мати відповідальність до того, як ми повинні поводитися у послабленому карантині. Все одно – масковий режим, рукавички, антисептики й дистанція повинні зберігатися ще тривалий час”, – додала Марія Бойко.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.