На Прикарпатті відкрили вже п’яту амбулаторію сімейної медицини

Здоров'я, Новини

Будівництво сучасних амбулаторій – це можливість для жителів області отримувати якісні медичні послуги.

Таку думку сьогодні під час відкриття амбулаторії монопрактики сімейної медицини у селі Верхній Ясенів на Верховинщині висловив голова облдержадміністрації Віталій Федорів, пише Голос.if.ua з посиланням на ІФ ОДА.

Керівник області зазначив, що це вже п’ята амбулаторія, споруджена у рамках реалізації реформи первинної ланки медицини. Загалом на Прикарпатті буде збудовано 38 таких медичних установ.

За словами Віталія Федоріва, реформа первинки надала можливість будівництва сучасних амбулаторій, в яких жителі громад зможуть отримувати якісні медичні послуги. Згідно з вимогами до будівництва, вони оснащені новітнім обладнанням, забезпечені транспортом. Оплата праці медичного персоналу здійснюється безпосередньо Національною службою здоров’я України.

«Відсьогодні жителі Верхнього Ясенова матимуть можливість у комфортних умовах отримувати якісні медичні послуги, – підкреслив Віталій Федорів. – Переконаний, що до кінця поточного року й інші громади області отримають такі ж сучасні медичні заклади для допомоги людям».

Управлінець наголосив, що питання будівництва амбулаторій він триматиме на особливому контролі, оскільки фінансовий ресурс для їх спорудження наданий із Державного бюджету. У разі невикористання коштів, їх доведеться повернути у казну держави.

Як зазначила в.о. головного лікаря КНП «Верховинський ЦПМСД» Уляна Петрус-Зітинюк, дана амбулаторія буде обслуговувати 1846 жителів сіл Печище, Рівня і Верхній Ясенів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.