На Прикарпатті можуть зрізати дуб, під яким відпочивав Петлюра

Новини, Суспільство

У п’ятницю, 22 травня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

Серед іншого, депутати розглянули питання про «скасування статусу території (об’єкта) природно-заповідного фонду», інформує Голос.if.ua з посиланням на Бліц-Інфо.

Заступниця начальника управління екології Ольга Гуменяк розповіла, що звернення надійшло від громади, депутатів та сільського голови Маріямпільської сільради.

«Зважаючи на руйнування природніми чинниками ботанічної пам’ятки місцевого значення Дуб Симона Петлюри теперішній незадовільний та аварійний стан, він створює загрозу життю та здоров’ю громадян, а також може пошкодити майно. Враховуючи науково-дослідний висновок пропонується скасувати статус», – розповіла Гуменяк.

Дубу Симона Петлюри більше 600 років. Обхват дерева 6,24 м. Висота 25 м. За легендою під ним в 1920 році відпочивав Симон Петлюра. У дереві є велике дупло. Росте воно в селі Маріямпіль Галицького району в дендропарку біля лікарні. Біля дуба є огорожа і інформаційний знак.

Нагадаємо, 20 січня 2012 року депутати Івано-Франківської обласної ради ухвалили рішення про надання «Дубу Симона Петлюри» статусу заповідного об’єкта та включили його до складу природно-заповідного фонду області.

На початку року дерево хотіли реанімувати.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.