У Карпатах померла 58-річна туристка франківчанка

Новини, Суспільство

Під час проходження маршрутом Чорногірського хребта групою туристів в районі урочища “Гаджина” г. Шпиці Верховинського району виявлено 58-річну жінку з Івано-Франківська.

Франківчанка перебувала у важком стані, мала численні забійні травми та самостійно не могла пересуватись.

Про це Голос.if.ua інформують в Управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Потерпіла відпочивала с. Бистрець, Верховинського району, та впродовж 21 травня самостійно здійснювала сходження до г. Шпиці.

О 19.56 год. для проведення аварійно-рятувальних робіт залучено рятувальників Верховинського ПРВ (4 чол., 1 од. тех.), додатково 2 волонтери команди Ture та два місцеві жителі.

О 22.10 год. рятувальники Верховинського ПРВ прибули до місця події, встановлено, що потерпіла перебуває у важкому стані з травмами голови, внутрішніх органів та загальне переохолодження.

О 22.30 год. розпочато заходи з перенесення потерпілої на ношах, яка перебуваючи у важкому стані втратила свідомість.

Станом на 03.45 год. 22 травня рятувальниками та волонтерами на носилках перенесено близько 5,5 км. та перевезено близько 4,5 км. на спеціалізованому автомобілі волонтерів ЛЕНД РОВЕР “Діфембер”  до с. Бистрець і передано працівникам швидкої невідкладної медичної допомоги.

Медичними працівниками діагностовано смерть потерпілої.

Обставини отримання травм та смерті встановлюються працівниками поліції.    

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.