Стало відомо, коли франківцям почнуть роздавати пільгові картки для проїзду в громадському транспорті

Новини, Суспільство

Електронними квитками зможуть користуватися і непільговики, це здешевить поїздку, про це інформує Голос.if.ua, з посиланням на Версії.

З 1 серпня в Івано-Франківську запроваджують новий режим проїзду в громадському транспорті. З карткою проїзд вартуватиме 4 гривні, готівкою – 6.

Придбати електронні картки можна буде у водіїв автобусів та тролейбусів, а також в газетних кіосках та “Галичина табак”. Далі так звані проїзні потрібно буде поповнювати у терміналах. За аналогією поповнення мобільного телефону,

Не забули і про пільговиків – для них виготовляють окремі проїзні. Кожна пільгова картка буде з фотографією, щоб унеможливити її передачу іншому. Коли вона буде виготовлена, надсилатимуть смс-повідомлення про місце й час її видачі.

“З 22 числа ми починаємо розсилку смс-повідомлень і в 10 наших центрах можна буде отримати картки. Ми це робимо для того, щоб не скупчувалася кількість людей. Тобто, кожен зможе прийти на конкретну годину і отримати пільгову картку. Картки будуть роздаватися до 1 серпня. З 1 серпня буде введений новий режим. Хто буде розраховуватися електронною карткою, не пільговою – вартість проїзду становитиме 4 гривні, готівкою – 6 гривень. За цей час можна буде придбати цю карту чи в тролейбусах, чи в автобусах та в кіосках “Галичина табак” і там, де продають газети. Надзвичайно добре, що ми цей проект опрацювали. Скрізь є валідатори, карточки вже готові. На жаль, реалізація цього проекту відтягнулася внаслідок карантину, але маємо позитивну новину. Наступного тижня ми отримаємо 10 нових автобусів. Це дасть можливість запровадити нові маршрути в місті Івано-Франківську”, – розповів міський голова Руслан Марцінків.

В Івано-Франківську ще в жовтні 2018 року розпочався процес реєстрації мешканців на виготовлення пільгових карток. Для цього створено єдиний соціальний реєстр, де зареєстровано 64977 осіб.

«Пільгові картки виготовляються людям, які проживають на території Івано-Франківської ОТГ та відповідно до законодавства та рішень виконкому мають право на пільговий проїзд», – пояснив директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк.

До таких категорій належать:
– пенсіонери;
– учасники бойових дій (АТО/ООС);
– особи з інвалідністю;
– члени сімей загиблих військовослужбовців, працівників правоохоронних органів;
– ліквідатори на ЧАЕС (учасники, члени сім’ї);
– працівники комунальних служб.
Зареєструватися на пільгову картку можна у ЦНАПах міста, в департаменті соціальної політики, в Електроавтотрансі.

Щоб отримати пільгову картку можна записатися за телефонами: 1580 (Служба оперативного реагування), 050 010 1580 та 067 010 1580. У визначений час потрібно з’явитися у Центр обслуговування з паспортом, реєстраційним номером картки платника податків та пільговим посвідченням.

Право на пільговий проїзд у громадському транспорті матимуть також і учні. Для них виготовлятимуть спеціальні учнівські електронні квитки з різним терміном дії.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.