Прикарпатців попереджають про неправдиву рекламу ліків від Covid-19

Новини, Суспільство

На фоні поширення пандемії коронавірусу COVID-19 в Україні недобросовісні підприємці намагаються збільшити прибутки розповсюджуючи рекламу лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії на коронавіруси.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що наразі в Україні не зареєстровано жодного лікарського засобу, який має відповідні показання до застосування в якості лікування/профілактики коронавірусу COVID-19, пише Голос.if.ua.

Тому інформація для споживачів реклами про можливість придбання лікарських засобів, що мають лікувальну/профілактичну дію на коронавірус є недобросовісною рекламою, яка може ввести споживача в оману та завдати шкоди внаслідок неточності, недостовірності, перебільшення. Така реклама заборонена згідно статті 10 Закону України «Про рекламу». Відповідальність за недотримання вимог щодо змісту реклами та за замовлення розповсюдження реклами, що заборонена законом несе рекламодавець у вигляді штрафу передбаченого ст.27 Закону України «Про рекламу».

У разі виявлення реклами лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії на коронавірус прикарпатців просять звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел. 0342-559617 або на ел.адресу: ifyzps@vetif.gov.ua

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.