З 22 травня Кабмін дозволить роботу громадського транспорту, а з 25 травня роботу дитсадків

Новини, Суспільство

З 22 травня в Україні запускають другий етап пом’якшення карантинних обмежень.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує Голос.if.ua .

“Карантин буде продовжений, але водночас ми переходимо до адаптивної моделі. Це дасть змогу місцевій владі та регіональним комісіям ТЕБ і НС оперативно реагувати на можливі спалахи захворювання та посилювати обмеження або пом’якшувати, за умови дотримання загальнодержавних рекомендацій”, – наголосив Шмигаль.

У середу, на засіданні Кабміну, планують розглянути питання відновлення з 22 травня роботи міського та приміського транспорту, готелів (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів), проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), а також проведення церковної служби за участі вірян (не більше 1 особи на 10 м²).

Водночас Уряд розгляне можливість відновлення роботи дитячих садочків та метрополітену з 25 травня, якщо це дозволятиме епідемічна ситуація.

“Щодо цього ми працюватимемо спільно з місцевою владою. Питання відновлення авіаперевезень, зокрема міжнародних, не є одностороннім. Ми постійно тримаємо діалог з іноземними партнерами, щоб розуміти, коли і яка країна відновлює авіасполучення. Розраховуємо, що це відбудеться вже у червні”, – додав Денис Шмигаль.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.