Легалізація російських паспортів? Рада цього тижня розгляне законопроєкт Зеленського про подвійне громадянство

Новини, Політика

Учасники Погоджувальної ради відмовилися зняти з розгляду в сесійній залі Верховної Ради цього тижня президентський законопроєкт щодо питань громадянства, про це інформує Голос.if.ua.

Як передає кореспондент УНІАН, співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко наполягала на знятті з розгляду поточного тижня законопроєкт № 2590 «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства», внесеного президентом України.

За словами Геращенко, цей законопроєкт, по суті, «легалізує російські паспорти».

Своєю чергою народний депутат Дмитро Лубінець (група «За майбутнє») заявив, що законопроєкт містить ряд норм, які є дискусійними. Водночас він зауважив, що, відповідно до Регламенту ВР, законопроєкт має бути винесений в сесійну залу, а вже народні депутати можуть визначатися щодо можливості направлення його на повторне перше читання.

Голова ВР Дмитро Разумков поставив на голосування пропозицію фракції «Європейська солідарність» зняти законопроєкт з розгляду в сесійній залі, але вона не була підтримана більшістю.

Тому цього тижня це питання буде в порядку денному пленарних засідань.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.