Держспоживслужба Прикарпаття попереджає про неправдиву рекламу ліків від коронавірусу

Здоров'я, Новини

На фоні поширення пандемії коронавірусу COVID-19 в Україні недобросовісні підприємці намагаються збільшити прибутки розповсюджуючи рекламу лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії на коронавіруси.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що наразі в Україні не зареєстровано жодного лікарського засобу, який має відповідні показання до застосування в лікуванні/профілактиці коронавірусу COVID-19, інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

Тому інформація для споживачів реклами про можливість придбання лікарських засобів, що мають лікувальну/профілактичну дію на коронавірус є недобросовісною рекламою, яка може ввести споживача в оману та завдати шкоди внаслідок неточності, неправдивість, перебільшення.

Така реклама заборонена згідно зі статтею 10 Закону України «Про рекламу».

У разі виявлення реклами лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії на коронавірус просимо споживачів звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел. 0342-559617 або на ел.адресу: ifyzps@vetif.gov.ua

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.