5% суб’єктів туристичного ринку Прикарпаття не пережили карантин

Новини, Туризм

На Прикарпатті близько 5% суб’єктів офіційного туристичного ринку області припинили свою роботу. Так відреагував ринок туристичних і супутніх послуг в Івано-Франківській області на COVID-кризу.

Про це інформує Голос.if.ua, з посиланням на Фейсбук начальника відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталія Передерко.

Як відреагував ринок туристичних і супутніх послуг в Івано-Франківській області на COVID-кризу.
Станом на 01.05.2020 р. (у порівнянні з 01.01.2020 р.) юридично здійснили державну реєстрацію припинення діяльності:
  • 6% суб’єктів господарювання, які надають, відповідно до реєстраційних документів, послуги розміщення (розділ КВЕД І 55).
Це 43 ф.о і 1 ю.о.
  • 5% суб’єктів господарювання, які надають, відповідно до реєстраційних документів, послуги громадського харчування (розділ КВЕД І 56).
Це 118 ф.о. і 1 ю.о.
  • 4% субєктів господарювання, які надають, відповідно до реєстарційних документів, туристичні послуги (розділ КВЕД N 79).
Це 13 ф.о. і 3 ю.о. (з них – 2 ю.о. розпочали процедуру закриття).
Сумарно припинили роботу орієнтовно 5% суб’єктів офіційного туристичного ринку в області.
P.S. Якби не фінансові зобов’язання туроператорів перед нашими турагентами, то цифри були б масштабнішими.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.